Puheenjohtajan palstaSimo Tyynelä
piirin puheenjohtaja

Yhdessä elämäniloisesti!

Hyvät Keski-Suomen seniorit,

Meillä on uusi ja puhdas vuosi edessämme. 
Voimme vain aavistella ja olettaa mitä se tuo tullessaan.
Haluaisin uskoa ja toivoa , että enemmän hyvää tahtoa, enemmän halua ymmärtää toisiamme ja enemmän nöyryyttä korkeampien arvojen edessä.

Erimielisyyttä ei pidä kavahtaa. Haasteellisiin tilanteisiin voi reagoida ja vastata monella eri tavalla. Mielipiteiden esiin tuominen kuvastaa toimivaa demokratiaa. Yhteisölle eripura saattaa olla vaarallisempaa kuin tuo varsinainen haaste itsessään.

Ihmisten keskinäisissä suhteissa tarvitaan mielummin dialogiaa kuin monologiaa.Tuossa edellämainitussa on mahdollisuus korjata väärinymmärrys saman tien. On myös mahdollisuus pyytää anteeksi, jos huomaa loukanneensa toista. Mutta yhtä tärkeää on antaa anteeksi, kun toinen sitä vilpittömästi pyytää. Mikään ei ole kuluttavampaa kuin hautoa mielessä kostoa toisen sanomisesta tai tekemisestä. Taata Sillanpää on kirjoittanut inhimillisyydestä "enemmän halua ymmärtää toisiamme ja enemmän nöyryyttä"  jo kauan aikaa sitten. Kuinka viisasta tuo ajattelu onkaan. Jos saisimme edes pienen osan siitä omaan elämäämme, niin todennäköisesti uusi vuosi 2024 olisi oikeilla raiteilla.

Toivon teille kaikille senioreille onnellista alkavaa vuotta ja olkoon mottonamme; eteenpäin yhdessä elämäniloisesti.