Puheenjohtajan palsta

Ajatuksia alkavaan syksyyn

Viimeinen kulunut puoli vuotta on muuttanut päivittäisiä askareitamme ja ajatuksiamme todella paljon. Kaiken tämän aiheutti korona-pirulainen, joka aluksi pelotti ja eristi valtaosan meistä seniori-ikäisistä normaalista elämästä.

Nyt kesän mittaan on rajoituksia purettu ja muutenkin olemme sopeutuneet järkevästi muuttuneeseen tilanteeseen ja toimintoihin. Nyt mietimme onko paluuta entiseen, vai onko  tämä nykytila normaalia tulevaisuudessa?

Onneksi koronatilanne on kesän ollut maltillinen. Sää on meitä hellinyt auringolla ja miellyttävällä lämpötilalla. Sadetta tosin multasormet ovat  kaivanneet.

Alkavan syksyn tapahtumiin ja toimintoihin käsittääkseni kaikki yhdistyksemme ovat valmistautuneet perinteisen toimintamallin mukaan. Uskotaan ja toivotaan että se myös onnistuu. Piirimme on "harjoitellut" Teams-etäyhteyden käyttöä ja myös yhdistyksillä on mahdollisuus ohjelman käyttöön. Toivottavasti halukkuutta ilmenee.

Uusien jäsenien saaminen mukaan toimintaamme on haasteellista varsinkin nyt, mutta ei lannistuta. Jäsenhankintakilpailu on käynnissä ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka.

Vastuutehtävät. Varsin  moni yhdistys ja piiri "kipuilee" sen ongelman kanssa, että on vaikea löytää vastuunkantajia etenkin hallitustehtäviin. On monia tapoja hoitaa yhdistyksen aktiivitoimintaa, mutta yleensä se lankeaa hallituksen harteille. Kannustan ja haastan teitä mukaan myös erilaisiin vastuutehtäviin, jotka tehdään leppoisissa merkeissä, ilman arvostelua.

Petäjäveden kirkkopyhä 4.10.2020. Tämä tapahtuma on siirretty koronan vuoksi vuodella eteenpäin. Lokakuussa 2021 on tavoitteena kokoontua Petäjävedellä.

Piirin syyskokous ja koulutuspäivä 23.11.2020 Jyväskylässä. Piirimma kevätkokous ja -koulutuspäivä peruuntui koronan vuoksi. Toivottavasti nyt voimme kokoontua Jyväskylässä. Suunnitelmassa on aamupäivälle koulutusosio aiheesta: "Senioriyhdistyksen vaikutusmahdollisuudet paikallistasolla" ja Muistikerhon ohjaajakoulutus. Sääntömääräinen syyskokous pidetään lounaan jälkeen. Tarkempi ohjelma ja kutsut tulevat myöhemmin.

Senioriliiton liittokokous 18.11.2020. Koronasta johtuen liittomme liittokokousta on siirretty pariin kertaan. Nyt on päädytty etäyhteyskokoukseen, eli pääosin Teams-yhteydellä. Tietoa tulee lähiaikoina.

Seniori-podcast. Liittomme toteutti kesällä podcast-sarjan , jossa keskusteltiin piirien puheenjohtajien kanssa. Liitto markkinoi sarjaa nettisivuillaan "Seniori-podcast on täällä". Minulla oli kunnia olla mukana ja jos mietteeni kiinnostaa, niin juttelen "Jaksossa 1".

Näillä mietteillä kohti syksyä. Mehän olemme tervejärkistä ja harkitsevaa kansaa. Älkäämme turhaan matkustako aurinkorannoille tai vieraile yökerhoissa. Rauhallisuus ja maltti on valttia.

Nauttikaamme Suomen luonnosta ja syksystä!

Reijo Ekman

09.09.2020