Puheenjohtajan palstaToukokuisen sunnuntain ajatuksia

Olemme viettäneet aikalailla erilaisen alkuvuoden verrattuna normaaliin vuodenkiertoon. Säätkin ovat olleet poikkeavat. Ensin oli keskisuomalainen talvi lähes lumeton, eikä koettu myöskään paukkupakkasia. Pienet kevään tulvatkin olivat jo talvella. Monelta jäi varmaan suksien pohjiin edellisen talven voiteet tai "purukumit".

Me seniorit olemme pitkän elämämme aikana kokeneet monenlaista, mutta kyllä koronasta tuli uusi ikävä normaalia elämäämme rajoittava peloite. Maaliskuussa lähes kaikki suunnittelemamme kevään tapahtumat ja jutut peruuntuivat. Valtiovaltamme antamia ohjeita noudatimme kuitenkin pääosin kiitettävästi. Kiitos siitä meille kaikille! 

Ihminen on luotu toimimaan, joten normaalien päivärutiinien sijaan piti miettiä uusia askareita. On siivottu, järjetetty nurkkia jne. Sanonnasta "sitku" tulikin "nytku". Myös pienempimuotoista yhdistystoimintaa on pyritty harrastamaan. 

Suomen suvesta toivottavasti saamme nauttia mahdollisimman normaalisti. Tällä hetkellä näyttää suurin koronan uhka olevan ohitse. Toki on vielä voimassa kokoontumis- ja muita rajoituksia sekä suosituksia. Nyt onneksi korostetaan henkilökohtaista vastuuta tekemistään. 

Olemme perinteisesti saaneet nauttia kesistä omien puuhien, harrastusten ja ystäväpiirien kesken. Näin on toivottavasti pääosin nytkin. Lavatanssit ja kellohameiden keinunta parketilla saattaa jäädä kokematta? Toivon, että emme unohda vanhempaa ja syrjäytymisen vaarassa olevaa ryhmäämme. Nyt, jos koskaan, keskinäinen yhteydenpito on arvossaan.

Tulevana lauantaina kaikuukin kautta Suomen Suvivirsi.

Näillä ajatuksilla toivon meille kaikille aurinkoista ja elämän makukuista kesää!

Säkkijärvellä 24.05.2020

Reijo Ekman