Puheenjohtajan palsta

Auringonnousu ja uusi vuosi 2021

Hyvät Keski-Suomen seniorit

Ohessa on kuva kuinka aurinko yrittää nousta Ylläksellä tammikuun ensimmäisellä viikolla keskipäivällä. Yritykseksi se jäi, sillä ylemmäksi se ei tällöin päässyt.

Seuratoiminnassa olemme kuin edellämainittu aurinko. Viime vuonna alkanut covid-virus muutti kaikenlaiset yhdistystoiminnan perinteiset muodot  uuteen kuosiin. Keskinäiset tapaamiset ovat siirtyneet paljolti nettiyhteyksien päähän. Kokoukset ja koulutukset hoidetaan kodissa tietokoneen ääressä. Henkilökohtaiset yhteiset tapaamiset ovat siirtyneet tulevaisuuteen. Nyt kuitenkin on havaittavissa valoa ja "auringonnousua" koska rokotteiden valmistus ja rokotukset ovat alkaneet. Toivoa siis on, että jossain vuoden kuluessa voitaisiin taas normalisoitua. Me kaikki olemme hyvin edistyksellisiä ja jokainen meistä ottaa rokotteen heti kun se on mhdollista.

Senioriliitolla on alkanut vuosi juhlavuosi. Liitto täyttää 50-vuotta ja pääjuhla pidetään lokakuun 10. päivä Finlandiatalolla. Keväälle oli suunniteltu juhlaristeily, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi se on siirretty vuodelle 2022. Senioripiirit ja yhdistykset järjestänevät omia juhlallisuuksiaan kuluvana vuonna sen puitteissa, mitä viranomaiset sallivat.  Juhlavuoden teema on Rohkeasti tulevaisuuteen.

Liitto sekä piiri järjestää erilaisia koulutustapahtumia. Niihin kannattaa ottaa osaa. Tilaisuudet ovat yleensä maksuttomia ja niistä saattaa hyvinkin jäädä jokin uusi ajatuksen siemen itämään. Seuratkaa kotisivuja ja Patinaa.

Toivotan kaikille keskisuomalaisille senioreille valoisaa kevättä ja aktiivisuutta niissä puitteissa, kuin se on näissä olosuhteissa mahdollista.

Keuruulla 11.01.2021

Ilkka Niiranen