Puheenjohtajan palsta

Ajatuksia toimintavuotemme alkaessa

Vuosi vaihtui ja siirrymme uudelle vuosikymmenelle. Toivottavasti meillä kaikilla on mielessämme uudet mielenkiintoiset asiat. Yhdistystoimintakin on virinnyt pienen joululoman jälkeen.

Viime vuosi oli mielestäni mielenkiintoinen ja haastavakin, mutta hienosti selvittiin.

Jäsenhankinta. Jatkuva uusien jäsenien hankinta on toimintamme "peruspilari". Uusia jäseniä ei kävele ovesta sisään, vaan sen asian eteen on tehtävä monipuolista työtä. Avoin ja rehellinen keskustelu toiminnastamme helpottaa jäsenhankintaa. Esilläolo eri tapahtumissa tekee pitkässä juoksussa toimintaamme tunnetuksi. Liiton järjestämä "jäsenhankintakampanja" jatkuu koko vuoden.

Nettisivut ja jäsenrekisteri. Viime vuonna näiden toimintojen osalta kävimme läpi laajan koulutusohjelman ja saimme pääosin nämä toiminnot kuntoon. Tänä vuonna jatkamme kesken jääneiden asioiden koulutusta ja perehdyttämistä.

Rohkeasti seniori-kurssi. RoSe-hanke käynnistyiviime vuonna osassa piirejämme ja tänä vuonna se laajenee koskemaan kaikkia piirejä.

Päätapahtuma piirissämme on RoSe-info/-valmennus Jyväskylässä 6-7.5.2020. Tässä on meille haastetta saada osallistujia koko piirimme vaikutusalueelta. Tähän liittyy ns. matalan kynnyksen tapahtuma, joka on Hyvinvointimessut Jyväskylän Paviljongissa 28-29.3.2020. Sinne on varattu Jyväskylän senioreille ja piirllemme esittelypiste. Tässä tapahtumassa esitellään toimintojamme ja RoSe-kurssia. Toivottavasti mahdollisimman moni yhdistyksemme osallistuu tapahtumaan.

Yhdistysten kehittämispäivät. Viime vuonna hyväksi havaittuja yhdistysten koulutus/kehittämispäiviä jatketaan tänäkin vuonna.

Jyväskylän, sen lähikuntien sekä eteläisen Keski-Suomen yhdistysten toimintapäivä on 28.2.2020 Jyväskylässä.

Uusien toimihenkilöiden koulutus tapahtuu piirin kevätkokouksen yhteydessä 23.3.2020 Jyväskylässä.

Toukokuussa on pohjoisen Keski-Suomen yhdistysten toimintapäivä. Aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

Liittokokous. Liittokokous on Savonlinnassa 3-4.6.2020, jota ennen on liiton golf-turnaus edellisenä päivänä. Yhdistysten on tärkeää huomioida liittokokous niin yhdistysten kuin myös piirin kevätkokouksissa. Niissä valitaan viralliset edustajat liittokokoukseen. Yhdistyksillä on äänioikeus yhdellä edustajalla kutakin alkavaa 200 jäsentä kohti ja piirillä yksi 2000 jäsentä kohti.

Piirimme tavoitteena on järjestää yhteiskuljetus tapahtumaan. Kaikki jäsenemme ovat tervetulleita. Tarkempaa tietoa liittokokouksesta on luvattu helmikuussa. Lähtekäämme joukolla Savonlinnaan!

Kaikki tilaisuutemme pyritään saamaan tiimihenkisiksi ja keskusteleviksi. Osallistutaan reippain avoimin mielin ja muistetaan sydämen sivistys!

Myös minä pyrin osallistumaan mahdollisimman usein ja tietysti vierailen yhdistyksissä mielelläni kutsuttaessa.

Leppoisaa vihertalvea!

Terveisin