Puheenjohtajan palsta

Kesä on jo ovella

Hyvät Keski-Suomen seniorit

Elämme nyt jo toista Covid-vuotta. Vuosi sitten emme voineet tietää mitä kaikkia muutoksia tapahtui elämässämme ja normaaleissa toiminnoissamme. Toivottavasti voimme nyt ehkä aistia, että samalla kun päivät pitenevät, niin hieman on valoa näkyvissä myös tautitilanteessa. Rokotukset ovat hyvässä vauhdissa ja meidän ikäisistä lähes kaikki ovat saaneet ensimmäisen jonkin valmistajan rokotteen. Ravintolat ovat tällä kuluvalla viikolla avanneet oviansa, tosin rajoitetuilla aukioloajoilla. Saamme nyt ainakin lounaita ja päiväkahveja, mutta illalliset jäävät toistaiseksi vielä syömättä. Kokoontumisien rajoituksia ollaan lieventämässä. Hyvä niin. Ulkomaan matkat ovat edelleenkin odotuslistalla.

Yhdistystoiminnoissa voidaan alkaa taas tavata kasvokkain ystäviämme. Teams-palavereita on kyllä ollut eri aiheiden vuoksi lähes viikoittain. Liiton liittovaltuuston kevätkokous pidetään vielä etänä tällä viikolla. Piirihallitus kuitenkin pitää kuun lopulla yhteisen kokouksen Jyväskylässä. Yhdistyksillä on ollut joitan etäkokouksia ja ulkoilupäiviä yms mutta normaalit kokoukset alkanevat.

Liiton 50-v juhlavuoden aikana on useita tapahtumia. Toukokuun 6. päivänä on yhteinen kävelytapahtuma. Yhdistykset järjestävät jäsenilleen nämä tilaisuudet, joista liitto on pyytänyt toimittamaan valokuvia Patinaan, fb-sivuille ja vaikka paikallislehtiin. Olkaamme aktiivisia tässäkin asiassa.

Kuluneena korona-aikana on liiton jäsenmäärässä tapahtunut melkoista vähennystä. Syynä on tietysti normaali väheneminen, mutta myös toiminnan vähyys on saanut aikaan eroamisia. Se ei ole hyvä asia. Meidän tulee aktivoitua ja saada kaikenlaista näkyvyyttä toiminnallemme. Näin voimme saada uusia ihmisiä virkeään joukkoomme. Koskaan emme voi tietää kuinka aktiivisia yksilöitä saattaa olla oviemme ulkopuolella. Jospa siellä olisi jopa halukkaita vastuunkantajia hallitustyöskentelyynkin. Kuka tietää ja aika näyttää.

Näillä mietteillä menemme kohti Vappua ja siman juontia.

Keuruulla 20.04.2021

Ilkka Niiranen