Verkostoyhteistyö


KEN - Keski-Suomen eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunta

Keski-Suomen kansallinen senioripiiri ry on Keski-Suomen eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunnan jäsen. KEN on maakunnallinen ikääntyvien edunvalvoja. Neuvottelukunnan puheenjohtajuus vaihtuu vuosittain. Puheenjohtaja v. 2023 on Jukka Hiltunen, Eläkeliiton Keski-Suomen piiri ry. Keski-Suomen kansallisen senioripiirin edustajina neuvottelukunnassa ovat piirin puheenjohtaja Sirpa Teräväinen Jyväskylästä ja varapuheenjohtaja Simo Tyynelä Jämsästä. 
KENin tulevaisuutta pohditaan Eläkeläisjärjestöjen yhteisneuvottelussa 14.2.2023 Kansalaistoimintakeskus Matarassa.

KEN on yhteistyökumppanina Keski-Suomen hyvinvointialueen vanhusneuvoston järjestämässä vanhusneuvostoseminaarissa. 

Keski-Suomen hyvinvointialueen perustamassa vaikuttajaelimessä; järjestöjen ja seurakunnan vaikuttajaelin, KENiä edustaa Jari Blom Eläkkeensaajien Keski-Suomen piirijärjestöstä.

KYT – Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry
Senioripiiri on liittynyt vuoden 2023 alusta Keski-Suomen yhteisöjen tuen jäseneksi. Jäsenyys mahdollistaa jäsenhintaisen kokous- ja koulutustilojen käytön, osallisuuden Keski-Suomen järjestöareenaan ja kumppanuuspöytään sekä koulutusyhteistyön.

Keski-Suomen hyvinvointialue
Senioripiiri haki 8.1.2023 mennessä hyvinvointialueelta järjestöjen toiminta-avustusta AIVOITUS -tapahtumaan. Aluehallitus teki asiassa kielteisen päätöksen 24.1.2023.

Senioripiiri osallistuu hyvinvointialueen järjestöfoorumiin.

Neljän senioripiirin yhteistyö
Keski-Suomen kansallinen senioripiiri on mukana Lapin, Oulun ja Pohjanmaan senioripiiriverkostossa. V. 2023 yhteistyön keskiössä on valmistautuminen Kansallisen senioriliiton liittokokoukseen 7. - 8.6. Savonlinnassa.