Piirin koulutus

Senioripiiri valmentaa ja kouluttaa jäsenyhdistyksilleen vapaaehtoisia toimijoita ja päättäjiä.

Vastuukouluttajana toimii piirin puheenjohtaja hall.lis. Sirpa Teräväinen. Kaikissa koulutuksissa ja valmennuksissa myös teemakohtaisia asiantuntijakouluttajia.

Senioripiirin koulutukset on tarkoitettu kaikille senioriyhdistysten jäsenille. Kaikkiin koulutuksiin ja valmennuksiin on ennakkoilmoittautuminen, jotka määräajat kerrotaan varsinaisten ohjelmien yhteydessä. Koulutukset ohjelmineen näkyvät myös yhdistysten nettisivujen tapahtumakalenterissa. Ilmoittautumiset KILTAn kautta.


Vuoden 2023 koulutusohjelma:

6.2. Rohkeasti toimijaksi valmennus 1. osa, teemana Vapaaehtoisten johtaminen, kouluttajat: HL Sirpa Teräväinen ja kehittämispäällikkö Sanna-Kaisa Huhtala, Kansalaistoimintakeskus Matara, Jyväskylä.

27.3. Yhdistysten kerhotoiminnan kehittäminen, kouluttaja: Mirja Lavonen-Niinistö, Sataman Viilu, Jyväskylä

4.4. Messuvalmennus. Paikka avoin.

17.4. Kohtaamistaidot yhdistyksissä, kouluttaja: Mirja Lavonen-Niinistö, Kansalaistoimintakeskus Matara, Jyväskylä.

8.5. Rohkeasti toimijaksi valmennus 2. osa, teemana Toimintaympäristön hallinta, kouluttajat: HL Sirpa Teräväinen, koulutussuunnittelija Niilo Nissinen ja puheenjohtaja Seppo Mäkiranta, Kansalaistoimintakeskus Matara, Jyväskylä.

28.8. Piiritoimijoiden suunnittelupäivä, Jämsä.

6.9. Kirkkopuiston Laudatur-vapaaehtoisten valmennus. Paikka avoin.

11.9. Rohkeasti toimijaksi valmennus 3. osa, teemana Jäsenlähtöinen senioritoiminta, kouluttajat: HL Sirpa Teräväinen, ekonomi Marja-Terttu Väisänen ja Mirja Lavonen-Niinistö, Kansalaistoimintakeskus Matara, Jyväskylä.

18.9. Digitalisoituneen yhdistyksen toimintatavat. Paikka avoin.

10.10. Kuka valvoo ja hoitaa asiani -työpaja. Paikka avoin.

20.11. Yhdistyksen viestintä. Laukaa